Scanner Laser 3D – Creeat Pentru Proiecte De Calitate Si Eficiente

Scanner laser 3D este folosit pentru topografiere, fiind o metodă populară de supraveghere a terenurilor care poate măsura și colecta cu precizie date de pe obiecte, suprafețe, clădiri și peisaje. Scanner laser 3D colectează informații sub formă de date din norul de puncte, care constă în milioane de coordonate 3D (coordonate XYZ). Istoria scanării cu laser datează din anii 1960. Inițial, echipamentul era de bază, constând din camere, proiectoare și lumini.
Aceste prime sisteme de scanare au necesitat mult timp pentru procesarea datelor. Apoi, aceste scanere simple au fost înlocuite cu sisteme scanner laser 3D de înaltă calitate care utilizează raze laser și umbrire pentru a colecta date referitoare la obiecte și suprafețe. Scanner laser 3D poate colecta nori de puncte detaliate, iar cu software-ul de procesare a norilor de puncte, aceste seturi de date pot crea modele digitale 3D ale mediului scanat.

Scanner laser 3D implică o tehnologie mult mai avansată acum decât în ​​anii de început. Procedurile actuale de scanare laser utilizează fascicule laser, senzori avansați, sisteme de poziționare globală, unități de măsurare inerțiale, electronice de recepție și fotodetectori performanți. Folosind toate aceste componente, un scanner laser 3D poate calcula coordonatele exacte ale suprafețelor și structurilor, conform datelor menționate de specialiștii în scannere de la NBTrade.ro.
Un scanner laser 3D aruncă unde luminoase care sar de pe suprafețe și se reflectă înapoi la senzor. Senzorul calculează cât de departe este suprafața măsurând timpul necesar pentru ca raza de lumină să-și finalizeze călătoria. Acest proces este cunoscut ca măsurarea timpului de zbor. Distanța măsurată este apoi utilizată pentru a calcula o coordonată pentru secțiunea mică a suprafeței lovite de fasciculul laser. Toate acestea se întâmplă în doar câteva secunde și, în timpul unei singure scanări cu un scaner laser Stonex X300 TOF.

Scanner laser 3D va colecta milioane de coordonate 3D

Scanner laser 3D preia multe informații necesare apoi procesării, și formează o reprezentare digitală a suprafețelor scanate, demonstrând dimensiunile și relațiile spațiale ale caracteristicilor și structurilor topografice. Folosind un scaner laser Stonex X300 TOF puteți colecta date rapid. Scanarea cu laser este cea mai rapidă metodă de topografie. Un scaner laser Stonex X300 TOF poate colecta milioane de puncte de date în câteva secunde, reducând timpul și resursele umane necesare pentru finalizarea sondajelor.
Această metodă de topografie este perfectă pentru proiectele care necesită o schimbare rapidă. Pentru proiectele care necesită informații din peisaje vaste sau rețele extinse de drumuri sau căi ferate, un scanner laser 3D poate fi montat pe vehicule terestre sau aeriene. Un scaner laser Stonex X300 TOF poate colecta apoi date din toate zonele necesare într-un spațiu scurt de timp. Un scaner laser Stonex X300 TOF poate reduce riscurile pentru siguranța și sănătatea celor care îl folosesc.

Înainte de apariția sistemelor de scanner laser 3D, anumite zone erau interzise pentru topografi. Deoarece scanarea cu laser este o metodă de supraveghere fără contact, poate supraveghea și obiecte sau zone sensibile, precum site-uri istorice vulnerabile. Poate că cel mai mare avantaj al scanării cu laser este că datele de scanare pot crea modele 3D. Aceste modele digitale 3D colectate de un scaner laser Stonex X300 TOF pot fi utilizate pentru a analiza caracteristicile topografice, structurile și coridoarele de transport.
Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a simula proiecte de construcții sau de planificare urbană. Dezvoltarea autostrăzilor este una dintre sarcinile cele mai provocatoare, deoarece acestea nu pot opri traficul pentru a colecta informații despre drumurile existente. Dar un scanner laser 3D contribuie la reducerea timpului de răspuns pentru inspecțiile rutiere. Pentru sisteme de topografiere performante apelați la specialiștii de la NBTrade.ro.

scanner laser 3D
scaner laser Stonex X300 TOF

Afișez toate cele 6 rezultate